3 tips til at finde musik baseret på din smag

xx135

Det der med at finde ny musik, som man kan komme til at fordybe sig i, det kan være svært. Det er jo altid sundt at finde noget nyt og få nye indtryk, men alt for ofte, så kommer vi til at falde i de samme velkendte mønstre og faldgruber.

I dag er der heldigvis flere og flere muligheder for at finde ny musik, som vil passe til den smag, som du har nu. Du kan læse om nogle af disse metoder nedenfor – så får du altså gode tips til at finde ny musik!

Udnyt de relaterede kunstnere

Når man bruger streaming-tjenester såsom Spotify, så vil der på mange af disse tjenester være en lille sektion under enhver kunstner, hvor der står ”Relaterede kunstnere” eller noget lignende. Her vil man som tjeneste skrive, hvilke andre kunstnere, som minder om.

Og dette er jo et fantastisk sted at starte, hvis du er på udkig efter noget nyt. Du kan med lethed vælge nogle af dine yndlingssangere eller -grupper og se, hvem de er relaterede på dine foretrukne tjeneste, hvad end det er Tidal, Amazon eller Spotify.

nodeblad

Spørg eksperter – de dedikerede fans

Med internettet, så er det i dag lettere end nogensinde før at finde fans af musik, som man selv kan lide. Mange bands og kunstnere vil have internetfora og diskussionsgrupper på eksempelvis Reddit dedikerede til dem.

Udover, at du her kan komme i kontakt med fans af dine yndlingskunstnere, så er det ofte her, at du kan komme til at snakke med forskellige mennesker om, hvor du skal starte.

For de har sandsynligvis selv en masse kunstnere i hovedet, som de kan lide, fordi de minder om netop din yndlingsgruppe. Det er jo eksperterne i feltet dem her – fans ligesom dig, som også har en passion for god musik.

Hvem er med på turné?

Den her er især til dig, som ikke er koncert-typen, som gerne hører sin musik hjemmefra. Hvis du kan genkende dette, så har du måske ikke hørt din yndlingskunstner på turné, og så har du nok heller ikke tænkt meget over, hvem de har turneret med.

Men en turné har jo tit opvarmningsbands og andre kunstnere, som gerne skal være med til at bringe fans sammen. Og her vil man tit vælge opvarmning, som på mange måder mindre om kunstneren, der er øverst på plakaten, den såkaldte ”headliner”.

Så hvorfor ikke tage et kigge på, hvem din yndlingskunstner har turneret med igennem tiden? Det viser virkeligt meget om, hvilke andre former for musik, som man kan anse for at være tæt på denne kunstners. Det er ikke kun en sjov ting at kigge på, men det kan faktisk også hjælpe dig med at finde helt ny musik, som du kan komme til at nyde!

musik