Sådan finder du selv den mest ukendte musik på nettet

xx135

Musik er en af de ting, som de færreste af os kan leve uden. Man behøver ikke være god til det eller forstå sig på det for at høre det ofte, eller for at kunne sætte pris på dygtige musikere.

Og i en verden, hvor musikken er blevet digital, så hører vi mere musik end nogensinde før. Men nogle gange kan det blive let at falde ned i et hul, hvor man kun hører det, som er populært. Heldigvis er der steder på nettet, hvor du stadig kan finde ny og spændende musik!

brugernes musik

Fora og grupper dedikeret til brugernes musik

Ofte når du finder musik på nettet, så er det normale brugere, som skriver om musik fra de store kunstnere. Men sådan behøver det ikke være.

Disse brugere laver nemlig tit musik selv – hvorfor ikke se, hvad de har at byde på? Der er rigeligt med grupper på Facebook, subreddits på reddit og fora rundt omkring, hvor du kan finde brugerskabt musik.

Musikken her er tit sjov, fordi du meget tæt kan knytte det til en person. Du ved, at det er én person, som har siddet og lavet det for deres egen skyld.

Brug Spotifys playlister

Spotify er i dag en af de mest populære streamingtjenester til musik. Deres måde at bruge playlister på er rigtigt spændende, hvis du vil finde ny musik.

Først og fremmest har du ”Discover Weekly”-playlisten, som opdateres hver uge. Allerede her har du mulighed for at finde musik, du aldrig har hørt før.

Men der er også mange andre playlister, som netop er dedikeret til de mindre spillere. Her finder du altså musikere, som har udgivet deres musik, så du let kan høre den, men samtidig ikke er blevet helt store endnu.

playlister

Hvad med de mindre sider?

Der er stadig masser af sider til musik, som ikke er helt lige så store som eksempelvis Spotify, og som derfor tiltrækker andre brugere.

Bandcamp og Soundcloud er gode eksempler. Her kan du bruge deres tag-system og så finde musik, som passer lige netop til dit humør eller musik, som er i den rigtige genre for dig.

Fordelene her er, at man ofte kun bruger disse sider, hvis man er en lidt mindre musiker, som bare vil prøve tingene af. Derfor får du mange friske pust her!