5 helbredsmæssige fordele ved musik

xx135

I lang tid, så har musik bare været underholdning. Noget, som vi alle har kunnet høre på vejen hjem fra skole eller arbejde, eller som vi har kunnet se i koncerthaller, kirker og klubber landet over. Men musik har faktisk en række skjulte fordele.

Og hvem kunne vide, at musik faktisk kunne gøre så meget godt for din krop og sjæl? Nedenfor kan du få 5 af de største fordele, som denne kunstform tilbyder – og så ved du, hvorfor musik er så godt for os alle.

Du kommer i bedre humør

Det er simpelthen lige så simpelt som det lyder. For studier viser i dag, at vi simpelthen kommer i bedre humør af at høre musik. Det er svært at sige, præcis hvor meget, men selv på de dårlige dage, så kan musik hjælpe noget så kraftigt med det dårlige humør.

humør

Du bliver bedre tilpas og får ro

En hel gren af forskning i dag hedder ”musikterapi” og omhandler, hvordan vi kan bruge musik som terapiform.

Grunden til, at vi undersøger dette, det er fordi, at forskningen viser, at musik kan være med til at give mange af os en meget unik form for ro og afslapning i hele systemet. Musik kan simpelthen være med til at gøre os tilpasse, hvis vi for eksempel føler os bange eller utrygge.

Du får bedre kognition

Okay, det er måske ikke helt korrekt at sige, at netop du får bedre kognition. Men det er til gengæld vist, at musik kan være med til at gøre rigtigt meget for kognitionen.

Alzheimers er et af de helt store eksempler her. For hvor er det en frygtelig sygdom, at miste nogle af de minder, som man har samlet sig over hele livet. Det er flere gange blevet vist, at Alzheimers-patienter faktisk kan komme til at huske nogle ting igen, såfremt det sker igennem musikken.

hovedtelefoner

Du træner bedre

Er du også typen, som hører musik, når du træner? Det er der rigtigt mange som gør. Og det er faktisk ikke bare fordi, at det er sjovere end at høre på alle de andre i træningscentret.

Meget viser nemlig, at musik faktisk aktivt er med til at øge den aerobiske ydelse, det vil sige, at når man træner på en måde, der ikke er én hurtig styrkepræstation. Samtidig kan det være med til at booste både den mentale såvel som fysiske ydelse. Det viser altså, at musik faktisk er noget, som mange bør være endnu mere opmærksomme på, når de er ude at træne.

Du husker bedre end før

Hukommelse er får mange utroligt vigtigt. Det viser sig faktisk, at musik netop kan være med til at udstyre mange af os med en bedre hukommelse end før. Det er fordi, at megen musik er repetitivt af natur, og at genkendelsen af elementer, som gentager sig, lader os finde mønstre – og mønstre er utroligt vigtige for hukommelsen!