Folk der går til mange koncerter, lever længere

xx135

Musik har været med os så længe vi har eksisteret som mennesker. Det er svært at vide præcis hvorfor, eller hvorfor alle mennesker elsker musik, men det gør vi. Der ligger sikkert en kedelig videnskabelig forklaring et sted derude og venter, men den vil aldrig nogle sinde fange den måde vi føler når vi lytter til musik.

Men hvis vi skal være lidt kedelig og videnskabelig et øjeblik, så har det faktisk vist sig at det er sundt at lytte til musik. Musik er ofte lydsporet til vores gode tider, bestemte sange minder os om vores første forelskelse eller gode tider med vores venner, men det hjælper os også igennem svære tider. Musik er en god måde at håndtere en depression på, men vi synger også gerne sange til en begravelse f.eks., fordi det er en dybtfølt måde at mindes den person som har forladt os.

Hvis du elsker at gå til koncerter, så er du heldig. Det har nemlig vist sig at folk som går meget til koncerter, de lever længere. Det kan være svært at sige hvorfor, og vi kan kun spekulere, men det har højst sandsynligt noget at gøre med den positivitet man oplever. Folk bliver glade af koncerter. Man bliver fyldt med energi, og man bruger kvalitetstid sammen med andre mennesker. Det er begge ting som er vigtige for et sundt liv.

sangerinde

At spille musik er godt for hovedet

Udover at lytte til musik så er det også umådeligt sundt selv at spille det. Det er svært at spille et instrument, og det kræver mange timers øvelse. Hvis du også vil spille sammen med andre i et band, så kræver det endnu mere øvelse.

Al den træning og koncentration er rigtig godt for hovedet. Man skærper sin intelligens, og når man kommer op i årene, så holder man også ting som demens for døren.

guitar

Syng med dine børn

Hvis musik er sundt for voksne, så er det mindste dobbelt så sundt for børn. At lytte til musik, at spille et instrument eller danse og synge, er vigtige elementer i et barns udvikling. Det styrker alt fra deres intelligens til deres selvtillid.

Derfor er det meget vigtigt at man synger enten for sin børn eller sammen med sine børn – optimalt begge dele. Udover at det er sundhedsfremmende, så forstærker det også barnets følelse af sammenhørighed – til sin familie og til verden omkring hende.